Tre

  • Plats 4 i vår ranking av bredband
  • Bredband utan bindningstid
  • 3G, 4G & 5G

Erbjudande

Från 329 kr/månad

Se alla erbjudanden här

Tre bredband

Bredband från Tre

Tre är en av de största leverantörerna av digitala tjänster i Sverige idag. Tack vare en smidig organisation lockar företaget varje år såväl privatkunder som företagskunder som är ute efter att hitta det bästa bredbandet för just dem. Med Tre vet du att du får precis det du betalar för – en högklassig service, utmärkt bredband och möjligheten till hjälp precis då du önskar det.

Att tänka på inför val av bredband

Du som står inför att välja bredband har en del att fundera över. Det finns trots allt många leverantörer av just bredband idag och det är alltid smart att se över vilka möjligheter som finns innan man gör sitt val. Det första du bör ta hänsyn till är hur många GB du får för vilket pris. Det är ju trots allt bra att försöka få ett så bra pris som möjligt och så mycket du bara kan för pengarna.

Nästa viktiga punkt är att se över täckningen. Du vill ju ha ett bredband som är smidigt att använda och där du slipper oönskade avbrott i det du gör på grund av att nätet inte är så stabilt som du skulle ha önskat. Tre erbjuder såväl ett bra pris som en täckningskarta som är över förväntan eftersom du kan surfa nästan oavsett vart du befinner dig i landet.

Sist men inte minst ska du fundera på vad det egentligen är du gör när du befinner dig på nätet. Skall du arbeta eller älskar du att spela spel eller kolla på film så kan det vara smart att ha ett riktigt snabbt bredband. Det kräver nämligen lite mer av bredbandet att utföra dessa typer av aktiviteter. Du som istället bara använder nätet till att exempelvis kolla in någon dagstidning eller skriva mejl kan med fördel satsa på ett snabbt men lite mindre bredband. Tänk på att många enheter i allmänhet också påverkar hur mycket GB du använder.

Så beställer du bredband från Tre

Det är superenkelt att beställa bredband från Tre. Alla deras tjänster finns online och du gör därför enklast i att besöka deras hemsida. Där kan du läsa på mer om de olika bredbandsalternativ som finns och göra ditt val. Du kan dessutom kolla in att du kommer att få bra täckning baserat på vart du befinner dig i landet. Mobila bredband kräver lite mer när det gäller detta eftersom du kanske ibland rör dig bort från ditt hem och har behov av att bredbandet exempelvis skall fungera när du är i sommarstugan eller fjällen.

När valet är gjort meddelar du om du behöver en router, i den händelse ditt bredband är för hemmet exempelvis eller om du beställt bredband för kontoret. All eventuell utrustning ni behöver för att komma igång kommer att skickas till den adress du uppger eller till det företag som skall ha abonnemanget. Ska du köpa bredband till företaget så kan du även göra det på Tres hemsida. Det finns specifika företagsabonnemang du kan använda dig av.

Du bekräftar ditt köp med hjälp av ditt mobila Bank-ID. Sedan kommer ditt köp att omedelbart behandlas för att kunna bifogas till dig. I och med att du registrerar dig och köper ett bredband hos Tre får du tillgång till mina sidor. Där loggar du in med hjälp av ditt Bank-ID för att se information om vad som sker med abonnemanget. Utmärkt för exempelvis möjligheten att hitta betalningsuppgifter för din nästa faktura och liknande.

Som med alla köp som sker online så har du fjorton dagars ångerrätt för ditt köp, även om risken naturligtvis är minimal att du skulle vilja avbryta och ångar köpet från Tre.

Tre bredband – täckningsgrad i Sverige

Tre är välkända för att erbjuda en hög täckningsgrad på bredband runt om i landet. Detta gör att du nästan oavsett vart du bor kan satsa på ett bredband från denna leverantör. Täckningskartan finns tillgänglig på Tres hemsidan men det går också fint att beställa att få hemskickat om du skulle behöva det. Tre lägger stora krafter på att försäkra att alla deras kunder har ett bra bredband som de kan förlita sig på oavsett vart man befinner sig i Sverige.

Använder du mobilt bredband i utlandet kan det tillkomma andra former av kostnader till din normala summa som du betalar månatligen. Det är alltid smart att kontrollera detta i förväg för att undvika onödiga kostnader eller överraskningar på fakturan då du kommer hem. Information finns också direkt på hemsidan online om du vill veta mer om detta. Tänk även på att chansen är stor att det mobila bredbandet endast fungerar i Sverige om du inte gjort förändringar.

Betalning av ditt bredband hos Tre

Bredbandet betalas normalt sett genom att du antingen sätter upp ett autogiro för det eller genom att du får en faktura hemskickad till din adress varje månad. Beloppet måste vara företaget tillhanda innan förfallodatum. Annars kommer en påminnelse att skickas ut vilket i sådant fall kommer att kosta dig sextio kronor extra. Är ditt bredband för ett företag kan du be om att få en faktura skickad varje eller var tredje månad för bredbandet. Du kan också betala för helår på en och samma gång så att du slipper fundera över att betala en faktura alltför ofta. Detta kan vara extra smidigt för företag som vill försäkra sig om att det inte blir några avbrott i tjänsten som kan komma att påverka din verksamhet på ett negativt sätt.

Kundservice hos Tre

Tre har ett stort forum på nätet där det är möjligt att hitta frågor och svar som du söker. Du rekommenderas därför alltid att börja där. Har du en mer specifik fråga om just ditt bredband kan du alltid nå kundservice genom att ringa, mejla eller till och med chatta med Tre. Att ringa är snabbast men har du inte fullt lika bråttom kan du enkelt mejla och räkna med ett svar inom högst cirka 24 timmar. Ofta går det dock snabbare beroende på antalet förfrågningar för tillfället.

Fördelar och nackdelar med Tre

Nedan har vi sammanfattat vad du bör tänka på inför ditt val av Tre. Du ser tydliga fördelar och dessutom information om där finns någon nackdel du kan ta med i beräkningen för att göra ett bra val av bredband för dig själv och din familj.

Fördelar med Tre

  • Tre har utmärkta mina sidor där det är enkelt att både följa ditt abonnemang och att göra ärenden som har med det att göra, utan att behöva sitta i kö hos kundservice. Du kan till och med beställa en ny router eller ändra ditt bredband till en större eller mindre GB-nivå.
  • Du får mycket bredband för pengarna i och med att du inte bara betalar ett konkurrenskraftigt pris utan även får riktigt snabba bredband för priset.

Nackdelar med Tre

  • Täckningen i mycket ensliga områden samt i norra delarna av landet kan ibland variera vilket påverkar dina möjligheter att surfa.

Tre ger dig mycket bredband för pengarna

Att välja bredband kan vid första anblick kännas komplicerat eftersom det finns många valmöjligheter där ute. Faktum är dock att du genom lite efterforskningar enkelt kan hitta rätt bredband för dig. Vare sig du representerar ett företag eller vill ha bredband till dig och familjen så har Tre en möjlighet som kommer att passa. Du får dessutom mycket bredband för pengarna, nästan oavsett vilken lösning du väljer.

Utöver detta omdöme så har vi satt ett betyg för Tre genom att titta på priser, kundnöjdhet och framförallt populäritet.

Vårt betyg för Tre
4.5/5

Se fler billiga bredband Se Tres erbjudanden