Ownit

  • Plats 5 i vår ranking av bredband
  • Bredband utan bindningstid
  • Fiber

Erbjudande

Från 99 kr/månad

Se alla erbjudanden här

Ownit bredband

Bredband från Ownit

Bredband från Ownit erbjuder två av de viktigaste delarna med en riktigt bra service. Snabbhet och enkelhet. Genom att välja att få ditt bredband härifrån kommer du alltid att kunna surfa smidigt och utan några irriterande avbrott i tjänsten. Detta ger dig all frihet du behöver för att kunna utföra tjänster, jobba, surfa eller kolla på film. Oavsett hur många ni är i familjen och hur mycket surf ni använder. Helt enkelt allt du önskar dig i ett och samma paket.

Att tänka på inför val av bredband

Men hur vet man då vilket bredband man bör välja? Det finns trots allt en stor marknad med många aktörer som alla är intresserade av att du som kund skall välja just dem. Det första du ska tänka på är vad du ska använda ditt bredband till. Har du stora behov av att kunna arbeta med avancerade program eller att se på mycket rörligt material är det viktigt att ditt bredband är snabbt och kan hantera stora volymer av material i taget utan att stanna upp.

Ownit är till exempel mycket populära bland gamers som av naturliga skäl vill ha högsta möjliga prestanda på sitt bredband för att på så vis kunna njuta av massor av roligt spel. Är bredbandet istället något du använder då och då för att kolla din e-mail eller söka upp information behöver det inte vara fullt lika snabbt. Då kan du istället välja från något av Ownits andra bredband med en något lägre Mbit och ändå få ett bredband som fungerar otroligt väl för det syfte du har när du är online.

Tänk på att faktorer som hur många ni är som skall använda bredbandet kan komma att påverka hur många Mbit ni ska välja. Flera olika enheter i hemmet eller på kontoret innebär i allmänhet en högre användning av de Mbit ni har tillgängliga i abonnemanget.

Så beställer du bredband från Ownit

Hur gör du då för att beställa ditt bredband från Ownit? Det hela är mycket enkelt eftersom det mesta som är brukligt idag sker genom nätet. Genom att surfa in på Ownits hemsida kan du med andra ord smidigt lägga din beställning och få bredbandet uppkopplat snabbt.

Ownit erbjuder bredband såväl till företag som privatpersoner. Vare sig du är företagsledare och söker bredband till dina medarbetare på kontoret eller bara vill ha ett bredband hem så finns det alltid en lösning för just dig och dina behov.

Du börjar med att ange din adress för att försäkra dig om att Ownit är ett alternativ där just du bor. När detta är klargjort kan du gå vidare och läsa mer om de olika abonnemang som erbjuds. Ta dig gärna tiden att läsa på ordentligt så att du gör ett val som du är nöjd med. Kom dock ihåg att det alltid går att byta om du skulle upptäcka att du har ett större behov av snabbt bredband än du först trodde, eller tvärtom.

När du har bestämt dig klickar du på det alternativ du önskar och anger i detta läge även om du behöver en router eller inte. Har du redan en fungerande router som är din så behövs detta ej. Sedan lägger du ditt köp i varukorgen och genomför beställningen. Det går utmärkt att bekräfta ditt köp med hjälp av ditt mobila Bank-ID men har du inget sådant kan du istället få avtalet hemskickat.

Ditt bredband kommer i de allra flesta fall kunna vara uppkopplat och kunna användas inom bara ett par dagar. Har du beställt en router hämtas denna ut från ditt närmaste ombud och du får alltid information om när den har kommit.

Ownit bredband – täckningsgrad i Sverige

Att bredbandet har god täckning och kan levereras där du befinner dig är grundläggande för att du ska kunna beställa det du är intresserad av. Ownit tillhör Telenor-koncernen och har ett extremt flexibelt och välutbyggt fibernät vare sig du bor i de södra delarna av landet eller allra längst upp i norr. De allra flesta som bor i Sverige har idag chansen att beställa bredband hos Ownit och börja surfa tryggt och utan avbrott om de är anslutna till ett stadsnät. Du anger dessutom din adress för att kontrollera tillgängligheten redan då du först surfar in på hemsidan.

Betalning av ditt bredband hos Ownit

Du betalar ditt bredband månatligen vanligtvis. Det enklaste är att du betalar per autogiro men det går också att be om att få en faktura hemskickad. Detta gäller speciellt om det är ett företag som beställer bredbandet eftersom man vill underlätta för företagskunder att köpa bredband från denna leverantör.

Kundservice hos Ownit

Vare sig du har problem med hur du ska koppla in ditt bredband eller om du undrar någonting över din faktura så går det bra att kontakta kundservice. Detta går utmärkt att göra via telefon eller mejl vare sig du behöver hjälp på helgen eller under en veckodag. Tänk på att du för snabbare svar alltid bör välja telefon eftersom medarbetaren då kan undersöka ditt ärende och hjälpa dig direkt. Ha alltid ditt kundnummer eller personnummer redo när du ringer så kommer du att kunna få snabbare hjälp med ditt ärende.

Du kan också hitta många svar direkt på mina sidor som skapas automatiskt då du anmäler dig för ett bredband via Ownit. Där finns information om allt från din nästa faktura till installeringsinformation och mycket annat. Du kan också skicka ett meddelande till kundservice direkt via mina sidor.

Fördelar och nackdelar med Ownit

Här nedan har vi samlat information om vilka fördelar som finns med Ownit bredband samt vilka punkter som kan vara viktiga att se över när det kommer till detta företag. Genom att ta del av dessa kan du på ett välinformerat sätt ta ett beslut kring vilket bredband du ska välja.

Fördelar med Ownit

  • Det är ett billigt abonnemang där du får många Mbit för pengarna. Dessutom finns det flertalet erbjudanden som frekvent erbjuds till nya kunder.
  • Marknadens snabbaste nät och bredband enligt flertalet stora undersökningar.
  • Tydlig hemsida utan dolda kostnader och med mycket bra information.

Nackdelar med Ownit

  • Väljer du att kontakta Ownit via mejl kan det på grund av företagets popularitet bland kunderna ibland ta något längre tid innan du får svar på din fråga.

Ownit ger dig allt du behöver för ett smidigt bredband

I dagens samhälle är ett bredband som fungerar väl A&O för att du ska kunna genomföra ärenden hemifrån, arbeta, betala räkningar, se på film och massor av andra aktiviteter. Genom att välja Ownit vet du att du kommer att få det bredband du behöver och att du kan välja bland flertalet olika varianter för att på så vis hitta det som passar dina och din familjs förutsättningar på allra bästa sätt.

Med Ownit vet du att ditt bredband kommer att fungera väl oavsett när på dygnet du behöver det. Det är med andra ord en trygg lösning för alla som vill kunna lita på sin uppkoppling och ett bra val för dig som söker kvalitet till låga priser.

Utöver detta omdöme så har vi satt ett betyg för Ownit genom att titta på priser, kundnöjdhet och framförallt populäritet.

Vårt betyg för Ownit
4.4/5

Se fler billiga bredband Se Ownits erbjudanden