Hallon

  • Plats 2 i vår ranking av bredband
  • Bredband utan bindningstid
  • 3G, 4G & 5G

Erbjudande

Från 49 kr/månad

Se alla erbjudanden här

Hallon bredband

Bredband från Hallon

Hallon har på senare år blivit en allt större aktör på marknaden för allt som har med bredband att göra. Många unga människor väljer Hallon för sitt bredband men företaget lockar såväl yngre som äldre tack vare att de erbjuder utmärkta priser och enkla bredbandsabonnemang. Hallon är en leverantör som är helt digitalt baserad och detta bidrar aktivt till att man lyckas hålla nere priserna på de tjänster man erbjuder.

Att tänka på inför val av bredband

Det finns en hel del att fundera över innan man gör sitt val av bredband. Du bör först och främst fundera på vad det är du vill ha ut av ditt bredband. Är du en person som exempelvis arbetar hemma så är det viktigt att se till att bredbandet erbjuder snabba lösningar där du inte får problem i exempelvis möten som sker digitalt. Alla som ser mycket på rörlig media online har behov av snabba bredband med många Mbit.

Ta också med i beräkningen hur många ni är som använder bredband hemma där ni bor. Många familjer har flertalet enheter i dagens läge och detta innebär i allmänhet att bredbandet drar fler Mbit. Du kan alltid räkna ut hur mycket ni använder genom att titta på det bredband ni har idag eller söka efter information på nätet. På Hallons hemsida finns flertalet bra tips om hur du kan tänka.

Storleken på ditt bredband ger dig möjligheterna du vill ha att få en smidig lösning för ditt hem eller kontoret. Hallon ger dig chansen att få just detta vare sig det är för företaget eller privata lösningar. Vill du ha bredband till ditt företag och har frågor kan du med fördel kontakta kundservice eller söka på Hallon företag. Du kommer då att få upp information om vad du skall tänka på för att göra det bästa valet för just er.

Så beställer du bredband från Hallon

Tack vare den digitala plattformen erbjuder Hallon mycket smidiga möjligheter att köpa bredband till hemmet eller din verksamhet. Allt du behöver göra är att gå in på deras hemsida och välja bredband. Här kan du läsa mer om vilka bredbandsstorlekar som finns. Kom ihåg att det är viktigt att se över erbjudandena ordentligt eftersom du inte vill köpa bredband som är vare sig för litet eller för stort. Självklart erbjuder Hallon dig dock möjligheten att ändra storleken om du mot förmodan skulle välja fel från start.

Du måste alltid kontrollera att nätet som Hallon använder finns i det området där du bor. Så fort du har kollat in detta och gjort ditt val klickar du in bredbandet i kassan. Dessutom lägger du till om du behöver en router eller inte. Slutligen väljer du att bekräfta ditt köp med hjälp av ditt mobila Bank-ID. Har du inget sådant kan du antingen välja att enkelt skaffa det via din Internetbank.

Du får alltid ett bekräftelsemejl som visar att du genomfört köpet. Allt du behöver kommer att skickas till dig och det hela kopplas upp inom bara några dagar i allmänhet. Kostnaderna finns alltid tydliga från start vilket gör det lättare att kunna planera för de utgifter som bredbandet innebär varje månad.

Tänk också på att du måste se till att rätt utrustning för att bredbandet skall kunna användas. För mobilt bredband, vilket är mycket populärt från Hallon, så kommer det du behöver att skickas hem så att du omedelbart kan börja använda det.

Hallon bredband – täckningsgrad i Sverige

Hallon tillhör Tre och använder sig därför av deras täckningsnät när det kommer till bredbandet man erbjuder sina kunder. Detta betyder i stort att du som väljer Hallon kan räkna med en väldigt bra täckningsgrad och ett effektivt bredband i alla lägen. Du kan alltid kolla in kartan över täckningen på Hallons hemsida om du vill veta mer innan du beställer ditt bredband för att kunna börja använda det så snart som möjligt. Det ska inte spela någon större roll på du befinner dig i en stad eller på landet när det gäller täckningsgraden här, även om det såklart finns undantag och framförallt om du bor i norra delarna av landet.

Betalning av ditt bredband från Hallon

Hallon håller betalningarna enkla genom att endast erbjuda betalning som dras från ditt kort/konto automatiskt vid varje månadsskifte. Har du inte pengar på kontot kommer en påminnelse att skickas ut. Sedan stängs bredbandet av till dess att du betalat.

Kundservice hos Hallon

Hallon finns endast online och detta betyder också att du bara kan nå dem på nätet. Det går utmärkt att logga in på mina sidor för att på så vis komma i kontakt med Hallon via chatten. Här kan man hjälpa till med det mesta som har med ditt bredband att göra. Du anger vad du behöver hjälp med när du startar upp chatten och kan alltid följa hur många som är före dig i kön. Tänk på att det ofta ser ut som att kötiden är längre än den är.

Du kan också mejla Hallon om du föredrar det. Du får då räkna med att det kan ta upp till 24 timmar innan du får svar på din förfrågan. I dessa fall kommer eventuella följdfrågor dock att besvaras snabbt eftersom du efter att du fått din första fråga besvarad har en specifik handläggare som hanterar just ditt ärende och därmed kan svara på fler frågor smidigt och lätt direkt.

Fördelar och nackdelar med Hallon

I denna sektion har vi samlat information om vilka för- och nackdelar som finns med att välja denna leverantör för ditt bredband. Genom att läsa på kan du enklare ta ett beslut om vad du vill välja och få ditt bredband levererat till dig. De allra flesta bredband har naturligtvis positiva och mindre positiva aspekter med bredbandet, allt handlar om att du ska få det du faktiskt behöver.

Fördelar med Hallon

  • Hallon erbjuder bland de billigaste bredbanden på marknaden. De kan ha låga priser tack vare att de är helt digitalt baserade.
  • Många olika val av bredband vilket gör det lätt för dig att hitta ett som passar just dina behov. Att du kan byta bredbandsstorlek som du önskar gör det hela enklare att hantera.
  • Bra mina sidor där du kan sköta flertalet ärenden själv, utan att behöva kontakta kundservice. Du får dessutom en god översikt över allt från hur många Mbit du använt till när din nästa faktura för bredbandet kommer att förfalla och måste betalas.

Nackdelar med Hallon

  • Många väljer Hallon och kundservice kan ibland ha långa väntetider, speciellt via chatten. Detta påverkar känslan av när man behöver fråga Hallon något som användare och tar framför allt upp mycket tid.

Hallon ger dig ett smidigare bredband

Genom att välja en digital lösning som Hallon har du mycket att vinna. Det gör först och främst att det blir billigare att kunna koppla upp sig än någonsin förut. Detta bidrar i sin tur till en högre livsglädje eftersom vardagen blir smidigare då du kan använda ditt bredband utan problem.

Hallon finns till för alla som tycker att det är enklare att hantera sina ärenden och abonnemang på nätet. Detta är något som människor i alla åldrar idag har upptäckt och man väljer därför att satsa på Hallon som leverantör av bredband för alla behov.

Utöver detta omdöme så har vi satt ett betyg för Hallon genom att titta på priser, kundnöjdhet och framförallt populäritet.

Vårt betyg för Hallon
4.8/5

Se fler billiga bredband Se Hallons erbjudanden