Telenor

  • Plats 6 i vår ranking av bredband
  • Bredband utan bindningstid
  • Fiber, 2G, 3G, 4G & 5G

Erbjudande

Från 169 kr/månad

Se alla erbjudanden här

Telenor bredband

Bredband från Telenor

Telenor är en mycket populär leverantör av bredband till såväl företag som privatpersoner idag. Detta har att göra med att man är ett stort bolag som förknippas med hög trovärdighet och bra service. Hos Telenor finns det många olika bredbandsalternativ att välja bland oavsett om du vill ha bredband för ditt företag eller om leveransen gäller en privatperson. Du kan med fördel läsa igenom och välja det som passar dig bäst. Här nedan har vi sammanfattat vad du kan tänka på under processens gång.

Att tänka på inför val av bredband

Du ska alltid välja bredband baserat på ditt användningsmönster. Detta betyder att du skall fundera igenom hur du använder Internet i allmänhet och om det finns några specifika behovsområden där det är extra viktigt att du kan arbeta utan problem. Detta gäller exempelvis om du gillar att spela eller om du till exempel arbetar hemifrån och behöver stort utrymme för att kunna hålla möten och liknande. Ser du också mycket film eller använder streamingtjänster som kräver bredband så ska du välja ett med många GB. Detta då denna typ av tjänst kräver större kapacitet hos bredbandet i fråga.

Läs gärna på om de olika bredbanden för att se mer om vad de erbjuder samt hur mycket du får för dina pengar. Det är viktigt att det bredband du väljer uppfyller de krav som du har för att du ska bli nöjd med det du väljer. I allmänhet gäller att ju fler enheter du använder desto fler GB dras från bredbandet. Detta betyder i längden att även om du kanske inte använder så mycket av bredbandet på en månad så kan det finnas någon annan i din närhet som gör det. Beräkna därför storleken på bredbandet efter de unika förutsättningar som råder i ditt hem eller på ditt kontor.

Så beställer du bredband från Telenor

Enklast väg till att köpa bredband från Telenor är genom att besöka hemsidan. Där kan du lätt lägga din beställning utan väntetider och kösystem. Du läser på om de olika bredbanden, anger om du ska ha det till ett företag eller en privatperson och bestämmer dig sedan genom att lägga det bredband du vill ha i kassan.

För företagsbeställningar finns specifika abonnemang så du tjänar alltid på att höra av dig till kundtjänst om du vill ha hjälp. Tänk på att se till att du väljer till utrustning du behöver som exempelvis en router om det inte gäller mobilt bredband förstås. Allt skickas sedan till ditt närmaste ombud eller till din företagsadress så att du kan komma igång snabbt och smidigt.

Du bekräftar alltid ditt köp med hjälp av ditt mobila Bank-ID. Detta gör det lätt för dig att försäkra dig om att ingen annan kan köpa ett bredband utan din vetskap men i ditt namn. Har du inget Bank-ID kan du lätt beställa det på bara några minuter via din Internetbank. Det går dock att få avtal hemskickade med post oavsett om du är företagskund eller privatperson.

Du kan alltid nå information om ditt bredband via mina sidor. Där kan du också följa till exempel hur många GB du har kvar av ditt abonnemang för månaden och lägga till ytterligare om du skulle behöva det. Det går också utmärkt att hitta betalningsinformation om du vänder dig till mina sidor. En stor fördel med detta är att du slipper förlita dig på öppettider utan kan istället logga in när det passar just dig och ditt schema.

Telenor bredband – täckningsgrad i Sverige

Telenor har i allmänhet en av de bästa täckningsgraderna i landet vilket innebär att det går extremt lätt att surfa oavsett vart du befinner dig. Detta är naturligtvis extra fördelaktigt för alla som vill försäkra sig om att ett mobilt bredband är värt att köpa till sin telefon eller sin enhet för exempelvis resor eller vistelser på andra platser än hemma.

På hemsidan kan du hitta en täckningskarta för Telenor och där se huruvida du kommer att kunna nyttja nätet för det du önskar. Det är viktigt att du känner dig trygg med ditt val i förväg, innan du faktiskt köper abonnemanget för ditt bredband.

Betalning av ditt bredband hos Telenor

Du betalar genom att antingen be om en faktura som skickas till dig varje månad. Den skall då vara betald i och med månadsskiftet och oftast den allra sista dagen i månaden. Det går också fint att arrangera ett autogiro där Telenor drar summan från ditt konto automatiskt varje månad. Du slipper då fundera över om du har betalat eller inte vilket gör att det känns som en smidig lösning för de allra flesta.

Kundservice hos Telenor

Det går självklart fint att kontakta Telenor oavsett vad kring ditt bredband som din fråga gäller. Du kan också höra av dig med frågor även om du inte är kund idag, men är intresserad av att skaffa ett bredband till dig som privatperson eller till företaget.

Enklast och snabbast svar får du alltid om du väljer att höra av dig per telefon. Då kan en medarbetare hjälpa dig med dina frågor direkt och du vet att ärendet kommer att lösas snabbt. Du kan också välja att istället mejla och får då oftast svar samma dag. Ibland kan det dock dröja upp till tjugofyra timmar innan svaret kommer.

Fördelar och nackdelar med Telenor

Här finner du all information du behöver om fördelar och nackdelar med att välja Telenor för ditt bredband. Vi gör det helt enkelt enklare att ta reda på om du tycker att dessa punkter gör det till ett enkelt val att köpa bredband från Telenor eller ej.

Fördelar med Telenor

  • Telenor har korta väntetider vad gäller frågor som ställs per telefon. Ofta behöver du inte vänta i mer än bara någon minut innan du har fått komma fram för att ställa din fråga.
  • Snabba leveranstider av material för att kunna starta upp ditt bredband. Du är igång inom bara någon dag eller två.
  • Oerhört bra täckningsgrad runt om i landet, både för mobila bredband och stationära i hemmet eller på kontoret.

Nackdelar med Telenor

  • Det kan ibland ta lite längre tid att få ärenden som lagts via mina sidor hanterade så som exempelvis byte av storlek på bredbandet.

Telenors bredband – för alla i hela landet

Med Telenor vet du att du kommer att kunna surfa utan problem oavsett vart du befinner dig. Täckningsgraden är extremt hög och detta betyder att även du som arbetar på distans med fördel kan ta jobbet med dig på resan eller till sommarstugan. Telenor har dessutom goda avtal för företagskunder och regelbundet nya erbjudanden för dig som vill beställa bredband hem till bostaden.

En mycket trevlig kundservice som alltid hjälper till finns dessutom till hands utan långa väntetider. Detta ger i sin helhet en leverantör av bredband som du kan lita på i alla lägen och där du vet att bredbandet håller för det du önskar göra – varje gång.

Utöver detta omdöme så har vi satt ett betyg för Telenor genom att titta på priser, kundnöjdhet och framförallt populäritet.

Vårt betyg för Telenor
4.3/5

Se fler billiga bredband Se Telenors erbjudanden