Tele2

  • Plats 7 i vår ranking av bredband
  • Bredband utan bindningstid
  • Fiber, Kabel-TV (ComHem), 2G, 3G, 4G & 5G

Erbjudande

Från 349 kr/månad

Se alla erbjudanden här

Tele2 bredband

Bredband från Tele2 (f.d. Comhem)

Tele2 är ett välkänt namn i Sverige och finns över hela landet. Bredband från Tele2 erbjuder stor flexibilitet och möjligheter att tillgodose bredbandsbehoven hos både företag och privatpersoner. Med ett bredband från Tele2 kan du helt enkelt lita på att du får stabilitet och trygga lösningar hela vägen. Här finner du mer information om denna leverantör av bredband för att på så vis ta reda på om detta är valet av bredband du bör göra.

Att tänka på inför val av bredband

När du väljer bredband bör du tänka igenom vad det är du skall använda det till. Ju mer rörligt material du använder dig av – desto större bredband bör du köpa. Det hela baseras på antal Mbit och du kan läsa allt om vilka abonnemang som finns på företagets hemsida. Du kan alltid välja att justera ditt bredband till ett annat alternativ om du märker att du har behov av antingen mindre eller mer utrymme i bredbandet.

Så beställer du bredband från Tele2

Du kan både ringa till Tele2s kundservice och beställa ditt bredband direkt på hemsidan. Även om kundtjänsten gärna hjälper till med att arrangera för ett bredband är det absolut enklast att vända sig direkt till webbsidan. Där kan du börja med att läsa igenom vilka alternativ som finns och så fort du har bestämt dig lägger du bredbandet i kassan. För din säkerhet bekräftar du alltid ditt köp med ditt mobila Bank-ID. Detta betyder att ingen annan kan utge sig för att vara dig.

Det går utmärkt att beställa bredband för såväl företaget som för dig som privatperson. När du väljer bredband från Tele2 kommer du att få tillgång till mina sidor på hemsidan. Där kan du sedan kolla upp ditt abonnemang, se betalningsinformation och även kontakta kundtjänst direkt med eventuella frågor. Du kan också få tillgång till information om hur många Mbit du har använt för månaden och mycket mer.

Tele2 bredband – täckningsgrad i Sverige

Tele2 har ett stort täckningsnät för ditt bredband. Så länge du exempelvis bor i vad som är märkt som ett Tele2-hus så kommer du garanterat att kunna använda tjänsterna. Även det mobila bredbandsnätet är mycket stort och täcker de större delarna av landet. För dig som vill se vad som gäller för just din adress kan du enkelt kolla upp den på leverantörens hemsida. Du kommer omedelbart att få information om ifall Tele2 är en möjlighet för dig eller inte.

Betalning av ditt bredband hos Tele2

När du köper bredband via denna leverantör kan du enkelt betala för det månadsvis. Vanligast är att du betalar via autogiro men det går även fint att be om en faktura istället. Tyvärr får du dock räkna med att då betala en extra mindre avgift för att få fakturan utskickad på papper, per post. Om din betalning inte skulle gå igenom kommer Tele2 att fortsätta att försöka dra pengarna under de närmast följande dagarna. Om betalningen ändå inte går igenom kommer en påminnelse att skickas ut till din adress. Du debiteras då per automatik sextio kronor i påminnelseavgift. Vid uteblivna betalningar under tre månader kommer ditt abonnemang att stängas av fram till att du har betalat de utestående räkningarna.

Kundservice hos Tele2

Det går fint att såväl ringa som att mejla Tele2 om du har frågor. På populära tider så som precis vid öppning eller sen eftermiddag är det oftast större kö. Det är alltid snabbast att ringa till Tele2, men har du inte fullt så bråttom kan du mejla och räkna med ett svar inom högst 48 timmar. Kom ihåg att du vid samtal alltid kan identifiera dig genom ditt bank-ID för att få ett snabbare svar på din fråga.

Fördelar och nackdelar med Tele2

Det är viktigt att ta hänsyn till såväl fördelar som nackdelar när du skall investera i ett bra bredband. Vi har här samlat de viktigaste av båda delarna.

Fördelar med Tele2

  • Tele2 är en väloljad maskin som har ett stort nät av såväl medarbetare som kan hjälpa dig att leverera ditt bredband som tekniska kunskaper för att systemen skall fungera sömlöst.
  • Företaget har ett stabilt och stort täckningsnät som gör att de allra flesta kan nyttja Tele2 för sitt bredband.

Nackdelar med Tele2

  • Vid intensiva tidpunkter för att kontakta Tele2 kan du få vänta länge i kö för att få tala med kundservice.

Tele2 - bredband över hela landet

För den som inte vill ha några överraskningar är det en god idé att välja att köpa sitt bredband från Tele2. Detta då du vet vad du får när du väljer detta och slipper funderingar kring kostnader. Allting är tydligt från start och du behöver bara se till att du betalar för bredbandet i rätt tid varje månad så kommer du att bli mycket nöjd över ditt beslut att välja just denna leverantör.

Utöver detta omdöme så har vi satt ett betyg för Tele2 genom att titta på priser, kundnöjdhet och framförallt populäritet.

Vårt betyg för Tele2
4.2/5

Se fler billiga bredband Se Tele2s erbjudanden