Allente

  • Plats 8 i vår ranking av bredband
  • Bredband utan bindningstid
  • Fiber

Erbjudande

Från 579 kr/månad

Se alla erbjudanden här

Allente bredband

Bredband från Allente

Allente har på senare tid seglat upp som en storfavorit hos många unga människor som vill skaffa bredband tillsammans med TV. Detta har att göra med att man tack vare att man bara finns online kan erbjuda riktigt billiga priser på bredband i hela spektrumet. Med bredband från Allente får du dessutom fina erbjudanden och kommer igång riktigt snabbt.

Att tänka på inför val av bredband

Du bör alltid fundera över hur snabbt och stort bredband du behöver i förväg. Då kommer du öka chansen för att välja rätt bredband från start. Titta över ditt användande och se om du främst tittar på film eller använder streamingtjänster där du inte kan vara offline. Då kan det vara läge att välja ett bredband med fler Mbit än annars. Arbetar du hemifrån är det viktigt att den typ av bredband du väljer tillåter dig att exempelvis ha möten med dina kollegor digitalt.

Du kan alltid läsa på om de olika bredbanden hos Allente innan du gör ditt val. Det går sedan också att ändra bredbandets storlek om du skulle upptäcka att du behöver större möjligheter och prestanda.

Så beställer du bredband från Allente

Du kan beställa ditt bredband från Allente genom att gå in på deras hemsida. Det är mycket enkelt och görs genom att du klickar på det bredband du är intresserad av. Du kan alltid läsa på om vad det abonnemang du väljer kommer att ge dig i förväg. Då vet du exakt vad du kommer att få innan du bestämmer dig.

Sedan klickar du dig vidare och anger information om vem du är samt din adress och personnummer. Du kommer sedan att få ett val så att du kan identifiera dig med hjälp av mobilt bank-ID. Så fort detta är gjort kommer din order att förberedas och du kan sedan invänta ditt paket. Det anländer normalt till dig inom två till fyra arbetsdagar.

Mina sidor skapas automatiskt då du väljer bredband via Allente. Därigenom kan du följa ditt abonnemang och se information om dina betalningar, kontakta kundservice och mycket mer. Det är också via mina sidor du kan få uppdateringar och annan information. Därför är det mycket viktigt att alltid ha för vana att gå in och kontrollera vad som skett på mina sidor. Vill du göra förändringar kring ditt bredband kan du med fördel välja att göra detta via dina personliga sidor.

Allente bredband – täckningsgrad i Sverige

Täckningsgraden är naturligtvis viktig då du väljer att köpa ett bredband från en leverantör. Allente är en stor aktör och finns i de flesta stadsnäten i Sverige. Det innebär att chansen att kunna välja Allente som leverantör är stor.

Betalning av ditt bredband hos Allente

Allente handlar om effektivitet och detta betyder att du kan betala ditt bredband via autogiro, e-faktura eller pappersfaktura. Tänk att om du väljer pappersfaktura så tillkommer en avgift på 59 kr. Den slipper du om du väljer e-faktura eller autogiro.

Kundservice hos Allente

Du hittar Allente kundservice genom att gå in på hemsidan. Då kommer du att få tillgång till en stor kunskapsbank med information och de vanligaste frågorna samt hur du löser dessa. Dessutom kan du mejla eller chatta med kundservice som kan hjälpa dig med det du undrar över. Du får räkna med att kunna få svar inom bara ett par timmar när det kommer till Allente. Ibland går det dock fortare än så förutsatt att du är identifierad genom att vara inloggad på mina sidor. Ett annat sätt att kontakta Allente är att ringa.

Fördelar och nackdelar med Allente

Här finns den info du behöver om fördelar och nackdelar med att välja Allente för ditt bredband. Läs igenom nedan information för att på så vis kunna ta ett bra beslut kring vilket bredband du ska välja för dig. Vi har samlat såväl information om de positiva sidorna med bredbandet så som de sidor som kanske inte är fullt så bra med just Allente. Allt för att ge dig en balanserad bild av vad som gäller.

Fördelar med Allente

  • Allente är mycket fördelaktigt för dig som vill ha TV och Bredband då man erbjuder bra paketpriser.
  • Täckningsgraden är mycket bra över hela landet då de finns i de flesta stadsnät.
  • Du kan alltid ändra din hastighet ifall du t.ex. tycker att du behöver högre eller lägre.

Nackdelar med Allente

  • Om man bara skaffar bredband så blir det dyrt då man inte kan dra fördel av paketpriser.

Allente bredband – för dig som vill ha TV

För dig som vill ha TV och Bredband så är Allente ett bra val tackvare sina paketpriser. Allente är f.d. Canal Digital + Viasat och dessa aktörer har länge varit ledande på TV.

Utöver detta omdöme så har vi satt ett betyg för Allente genom att titta på priser, kundnöjdhet och framförallt populäritet.

Vårt betyg för Allente
4.0/5

Se fler billiga bredband Se Allentes erbjudanden